Nieuwsbrief

De Kawasaki Nieuwsbrief

4 oktober 2021 Adrián Huertas verovert Supersport 300 wereldtitel 2021 in Portimão

Adrián Huertas is de 2021 Supersport 300 wereldkampioen. De 18-jarige coureur uit Spanje pakte de wereldtitel tijdens de laatste ronde van het seizoen in Portimão. Het betekende de tweede wereldtitel op rij voor MTM Kawasaki. Huertas wist tevens de laatste race van het seizoen te winnen. Jeffrey Buis eindigde als derde in het WK en Yuta Okaya scoorde opnieuw een podiumplaats.

Voorafgaand aan de laatste World Supersport 300 ronde in Portimão was het al zeker dat een MTM Kawasaki rijder wereldkampioen zou worden. Adrián Huertas begon aan het raceweekend met 36 punten voorsprong op zijn enig overgebleven concurrent Jeffrey Buis. Huertas was sterk in de kwalificatie, waardoor hij zijn derde pole position van het seizoen scoorde. Ook de andere MTM Kawasaki kwalificeerden zich uitstekend: Buis (P5), Yuta Okaya (P6) en Koen Meuffels (P11).

In de eerste race was er een grote kopgroep, waarbij alle vier de MTM Kawasaki rijders zich goed lieten zien. Voor Buis eindigde de race in een crash, nadat hij de achterkant van de motor van Huertas raakte. Huertas eindigde de race als tweede, wat voor hem ruim voldoende was om wereldkampioen te worden. In de uitloopronde vierde de 18-jarige Spanjaard zijn feest met het team en gaf ook een mooi eerbetoon aan Dean Berta Viñales. Okaya pakte met een derde plaats zijn tweede podium op rij. Meuffels was ook veelal rond de voorste posities te vinden en finishte als achtste.

Huertas wist zijn gouden seizoen in de tweede wedstrijd zeer sterk af te sluiten. Met nog vijf ronden te gaan wist de Spaanse coureur te ontsnappen uit de kopgroep en scoorde hij zijn zesde zege van het seizoen 2021. De andere MTM Kawasaki rijders zaten ook voorin de kopgroep. Buis vocht voor de tweede plaats in het kampioenschap, maar kwam in de laatste ronde ten val. Okaya finishte op een keurige vijfde plaats en Meuffels werd zevende. Met deze goede resultaten zijn alle MTM Kawasaki rijders in de top-tien van het kampioenschap geëindigd.

World Supersport 300 eindstand 2021:
P1: Adrián Huertas – 255
P3: Jeffrey Buis – 174
P6: Yuta Okaya – 138
P9: Koen Meuffels – 84

Adrián Huertas: “Ik ben ongelofelijk blij met het behalen van deze wereldtitel. Ik wil zo veel mensen bedanken. Mijn ouders en natuurlijk het MTM Kawasaki team. In het bijzonder teammanager Ludo en mijn monteur Frank, die vanaf het begin in mij hebben geloofd. Dit heeft mij de steun gegeven om wereldkampioen te kunnen worden. Het was een emotionele dag en het was een eer om de helm van Dean te mogen dragen. Het was een spectaculaire race. Ik baal voor Jeffrey, omdat hij mij raakte en crashte. Ik ben zo gelukkig, we hebben hier met een groep mensen lang naartoe gewerkt! Het was ook geweldig om het seizoen met zo’n sterke overwinning af te sluiten. Voor de toekomst wil ik op deze manier verder blijven werken en blijven dromen.