Nieuwsbrief

De Kawasaki Nieuwsbrief

21 april 2020 Voertuigassemblage in Kawasaki’s Lincoln fabriek maakt plaats voor productie voor de zorgsector

De Noord-Amerikaanse Kawasaki-fabriek in Lincoln, Nebraska, zette de voertuigproductie stop ten gevolge van de oprukkende COVID-19-besmettingen in de VS. Omwille van toeleveringsproblemen van lokale leveranciers door de Amerikaanse quarantainemaatregelen moet het bedrijf, net als vele anderen wereldwijd, de productie tijdelijk stopzetten.

Kawasaki werd echter gecontacteerd door een van de grootste ziekenhuizen in de regio van Lincoln met de boodschap dat er een tekort aan ontsmettende handgel voor het medisch personeel dreigde. Het ziekenhuis had een federale goedkeuring om die zelf te produceren, maar kampte met een tekort aan de drie belangrijkste chemische bestanddelen die daar voor nodig zijn.
 
De verfafdeling van Kawasaki in de fabriek in Lincoln, Nebraska, kon hulp bieden voor twee van de drie belangrijkste ingrediënten en schonk het ziekenhuis twee vaten van 55 gallon isopropylalcohol en twee vaten van 55 gallon waterstofperoxide (220 US gallon/ 833 liter chemicaliën in totaal), die in de fabriek normaal gebruikt worden voor reiniging en verf gerelateerde processen.
 
Toen de Lincoln fabriek op het einde van die week sloot, waren verscheidene werknemers in de afdelingen logistiek, onderdelen en transport nog hard aan het werk om de nodige papieren voor deze gevaarlijke stoffen in orde te maken en vrachtvervoer te regelen voor de levering van chemicaliën en pompen aan de lokale zorgsector. Met deze chemicaliën kunnen honderden liters handgel, schoonmaakproducten en ontsmettende doekjes vervaardigd worden voor een medisch netwerk dat meer dan 50 ziekenhuizen omvat.
 
Later werd Kawasaki Lincoln gecontacteerd door technici van de Lincoln/Omaha community die werken voor de Universiteit van Nebraska - Lincoln's Nebraska Innovation Studio – om gezichtsschermen te 3D-printen voor het University of Nebraska Medical Center (UNMC) en hetzelfde netwerk van 50 ziekenhuizen. Het doel was de hele ziekenhuisstaf te voorzien van gezichtsschermen, een item dat schaars dreigde te worden.
 
Ook al was de Kawasaki-fabriek gesloten voor de productie van voertuigen, toch startten de vrijwilligers van de technische afdeling de grote 3D-printer van het bedrijf op en begonnen ze met het vervaardigen van de gezichtsschermen 24 uur per dag, terwijl andere medewerkers bijkomende items thuis op hun persoonlijke printer produceerden.
 
Door de inspanningen van de Nebraska Innovation Studio, Kawasaki, andere bedrijven uit de regio Lincoln en Omaha en tal van vrijwillige technici, ontvangen de ziekenhuizen dagelijks honderden schermen. In tegenspraak tot de berichten dat de voorraad van doorzichtig plastic uitgeput zou raken, waardoor de productie van gezichtsschermen zou moeten stoppen, wist de aankoopafdeling van Kawasaki toch de hand te leggen op een voorraad bij een gekende leverancier en schonk die om nog eens 2.000 schermen te maken. Daarnaast is de aankoopafdeling van Kawasaki in Lincoln ook actief op zoek naar nieuw materiaal voor de productie van 12.000 extra schermen, in de hoop dat weldra iedere zorgverstrekker een gezichtsscherm zal hebben om hen te beschermen tegen COVID-19.

De Kawasaki Lincoln fabriek begrijpt dat dit moeilijke tijden zijn en dat het vitaal is om de lokale zorgsector, de hulpdiensten en de hele gemeenschap op alle mogelijke manieren te helpen. De fabriek zet zich op elke mogelijke manier in voor het gevecht tegen de pandemie, samen met vele andere lokale bedrijven, en prijst zich gelukkig met zulke toegewijde, attente en getalenteerde medewerkers waardoor zij haar bijdrage kan leveren aan de enorme wereldwijde inspanningen.