Kawasaki
Technologie Engine management

Ever since our first motorcycle engine in 1950, Kawasaki has been continually pursuing new technologies in the creation of our high-performance engines. Today, our models are filled with numerous original Kawasaki technological features that have evolved over our long history.

Electronic Cruise Control

Elektronische cruise control geeft de mogelijkheid om met een simpele druk op een knop een gewenste snelheid vast te houden.

Deze handige voorziening geeft ontspanning voor je gashand op lange reizen en draagt zo bij aan het comfort. Electronic Cruise Control is aanwezig op de Kawasaki Vulcan 1700-cruisers en ook op de JET SKI ULTRA 300 en 300LX. Deze modellen hebben elektronisch bediende gaskleppen, wat betekent dat ze niet rechtstreeks door het gashendel worden bediend. Hier geeft een positiesensor de stand van het gashendel door aan de ECU, die vervolgens de ideale opening van de gasklep berekent. Dat geeft de elektronische cruise control de mogelijkheid om automatisch het juiste vermogen te regelen om de ingestelde snelheid vast te houden, ook als er hellingen worden gereden.