Kawasaki
Technologie Chassis management

Ever since our first motorcycle engine in 1950, Kawasaki has been continually pursuing new technologies in the creation of our high-performance engines. Today, our models are filled with numerous original Kawasaki technological features that have evolved over our long history.A

KIPASS

KIPASS (Kawasaki Intelligent Proximity Activation Start System) is een systeem waarbij een hoofdsleutel met ingebouwd zendertje op afstand het contact activeert en het stuurslot ontgrendelt.

Dankzij KIPASS wordt je contactslot vanzelf geactiveerd, simpelweg door in de buurt van de motor te komen. Ook je stuurslot wordt automatisch ontgrendeld. Je hoeft alleen de compacte zendersleutel in je jaszak te hebben; die zendt een signaal uit dat door de KIPASS-unit in de motor wordt herkend. Net als bij gecodeerde sleutels met startonderbreker-functie geeft elke zendersleutel een uniek signaal, zodat het niet alleen erg handig is, maar ook tegen diefstal helpt.
Voor het openen van tankdop en koffers druk je gewoon op een knop op de slotunit. Deze knop kan niet worden verwijderd als de zendersleutel niet in de buurt is, dus de sleutelgaten zijn onzichtbaar en kunnen ook niet worden gemanipuleerd.
 
Dit systeem maakt gebruik van het ‘MISTY’-encryptiesysteem, ontwikkeld door MITSUBISHI ELECTRIC CORPORATION.