Kawasaki
Technologie Engine management

Ever since our first motorcycle engine in 1950, Kawasaki has been continually pursuing new technologies in the creation of our high-performance engines. Today, our models are filled with numerous original Kawasaki technological features that have evolved over our long history.

Launch Control Mode

Launch Control Mode is een simpel in te schakelen functie die je helpt om een snelle start te maken, door wielspin te verminderen.

In motorcross is een goede start cruciaal. Een paar tienden van een seconde kunnen het verschil maken tussen kopstart of in de eerste bocht in de meute opgesloten raken. Launch Control Mode helpt de rijder om een optimale start te maken; de Kawasaki KX450F was de eerste in serie geproduceerde crosser met een dergelijk systeem en inmiddels is ook de KX250F ervan voorzien. Het systeem is rechtstreeks overgenomen van onze fabrieksmotoren in het WK en het AMA Supercross.
Door op een knop te drukken wordt een speciale motormapping geselecteerd die voor een efficiëntere sprint vanaf stilstand zorgt. In deze mapping wordt het ontstekingstijdstip iets verlaat, waardoor het motorkoppel wat getemd wordt en er minder wielspin ontstaat. De Launch Control Mode is alleen actief in de eerste twee versnellingen; zodra je naar de derde versnelling opschakelt, wordt deze modus automatisch gedeactiveerd en keert de motor terug in de normale mapping.