Nieuwsbrief

De Kawasaki Nieuwsbrief

17 oktober 2019 Deroue, Buis en Meuffels bundelen krachten in 2020

Scott Deroue, Jeffrey Buis en Koen Meuffels bundelen hun krachten in het competitieve MTM Racing Kawasaki team voor een volledig WorldSSP300 seizoen volgend jaar.

De enorm competitieve Deroue, afkomstig uit Nijkerkerveen, is al een lange periode onderdeel van de algemene MTM-teamstructuur en heeft tot nu toe vier WorldSSP-races gewonnen in zijn carrière. Dit totaal maakt hem de op één na hoogste scorer in termen van race-overwinningen in de driejarige geschiedenis van het nieuwste volledige FIM-wereldkampioenschap.
 
Scott (23) heeft in diezelfde periode van drie seizoenen twaalf podiumplaatsen gescoord, waardoor hij de rijder met de meeste bezoeken aan het podium is geworden.
 
De 17-jarige Nederlander Buis, die in 2019 al deelnam aan het MTM Kawasaki-team, heeft in zijn debuutseizoen al genoeg indruk weten te maken om zich te handhaven in een all out-aanval op het kampioenschap in 2020. Tot nu toe heeft Buis, afkomstig uit Meppel, in 2019 een persoonlijke beste racefinish van de achtste en een beste kwalificatieprestatie van de vijfde plaats behaald. In het drukke deelnemersveld heeft hij zich dit jaar voor elke wedstrijd gekwalificeerd en scoorde hij punten in vijf van zijn acht starts.
 
Koen Meuffels is de laatste rijder die zijn aanwezigheid bij MTM heeft bevestigd. Het team is verheugd een rijder te kunnen verwelkomen die al in de laatste twee races van het seizoen 2019 voor het team heeft gereden. Ook deze 25-jarige Nederlander uit Someren, is een bewezen racewinnaar in de WorldSSP-klasse. Hij pakte zijn overwinning op Motorland Aragon in de eerste race van het seizoen 2018.
 
De laatste race van het huidige seizoen vindt plaats op zaterdag 26 oktober op het Losail-circuit in Qatar.
 
Scott Deroue: "Allereerst ben ik erg blij om voor de vierde keer te tekenen bij MTM! Een professioneel team, met écht goede mensen en hulp van Kawasaki. Er is maar één doel voor volgend jaar: het winnen van de titel. Ik wil alle mensen om mij heen bedanken voor deze geweldige kans.''
 
Ludo van der Veken, MTM Team Manager: "Als Team Manager ben ik erg blij om met Kawasaki samen te werken zodat ik in 2020 weer met een professioneel team en winnende rijders kan starten. Met dank aan Kawasaki en de sponsors voor het vertrouwen in ons team. Het is eigenlijk de bedoeling dat we in 2020 aan een vierspannersteam deelnemen, dus kijk uit naar een laatste mededeling zodra we onze onderhandelingen hebben afgerond. Laten we gaan voor het wereldkampioenschap!’’
 
Steve Guttridge, Kawasaki Europe Racing Manager: "Ludo's team is de afgelopen seizoenen een krachtige speler geweest in het wereldkampioenschap met steun van Kawasaki. Gecombineerd met Scott's kracht, focus en vastberadenheid, hebben ze altijd goede resultaten geleverd op de vorige Ninja 300 en nu ook met de huidige Ninja 400. Op papier is het de beurt aan Scott om in 2020 een stap verder te gaan naar de top van het podium. In de hectische WorldSSP300-categorie is het echter nooit zo eenvoudig of gemakkelijk, maar we weten dat hij voor de titel kan vechten. Het team heeft een geweldige racemotor ontwikkeld en met de toevoeging van Jeffrey en Koen's talenten en de drang om te winnen, kijken we uit naar een nieuw succesvol raceseizoen als partners.’’