Nieuwsbrief

De Kawasaki Nieuwsbrief

7 november 2017 Kawasaki heeft de nieuwe Ninja H2 SX onthuld!

Kawasaki heeft op de EICMA in Milaan de revolutionaire nieuwe Ninja H2 SX onthuld, een ultra-geavanceerde Sports Tourer, voorzien van Kawasaki’s Supercharger technologie. Nooit eerder wist een motor zoveel prestaties en technologie te combineren met dagelijkse bruikbaarheid. De nieuwe Ninja H2 SX is volledig uniek in zijn klasse en biedt sensationele rijeigenschappen. Daarnaast lanceert Kawasaki een full-options Ninja H2 SX Special Edition, de meest geavanceerde Kawasaki ooit!
Dagelijkse bruikbaarheid met Supercharged technologie
Na de prestatiegerichte Ninja H2R en Ninja H2 illustreert de Ninja H2 SX het brede potentieel van de door Kawasaki in-house ontwikkelde Supercharger technologie. Het veelzijdige motorkarakter van de Ninja H2 SX maakt het mogelijk om ontspannen lange afstanden af te leggen of een intense acceleratie te leveren zoals alleen een supercharged blok dat kan. Zo werd de krachtbron speciaal afgestemd voor nog meer prestaties in het lage en midden toerengebied en wordt het maximaal vermogen van 200 pk bereikt bij 11.000 toeren. Dit alles in combinatie met een onvoorstelbaar laag brandstofverbruik. De Ninja H2 SX beschikt over het innovatieve Trellis buizenframe, deze werd volledig opnieuw ontworpen om voldoende ruimte vrij te maken voor een passagier en de bagagemogelijkheden. De extra verstevigingen en de langere wielbasis bieden bovendien een geweldige stabiliteit bij hogere snelheden, waarbij sterk rekening is gehouden met eventuele bagage en een comfortabele rijpositie. Het montagesysteem van de Monokey zijkoffers is naadloos geïntegreerd in het design en biedt geweldige looks, ook wanneer de koffers verwijderd zijn. De zeer aerodynamische carrosserie levert naast een sportieve uitstraling een optimale windbescherming.
 
Het nieuwe vlaggenschip van Kawasaki beschikt over de nieuwste hightech applicaties en is standaard rondom voorzien van LED-verlichting. De rijder wordt bijgestaan door een legio aan  elektronische hulpmiddelen zoals het fameuze Kawasaki tractiecontrolesysteem (KTRC), wheelie control, Power Modes, instelbare motorremfunctie (KEBC),  Cruise Control, ABS (KIBS) en de unieke Kawasaki Cornering Management Function (KCMF).
 
Special Edition
De H2 SX Special Edition is bovenop de al zeer uitgebreide standaarduitrusting voorzien van een TFT-scherm met instelbaar display, staalomvlochten remleidingen, Launch Control voor onvoorstelbaar snelle start uit stilstand, quickshifter voor moeiteloos schakelen en de eerste LED Cornering Lights op een Kawasaki motor. De bochtverlichting bestaat uit drie LED-lampen aan beide zijdes van de motor. Elk van de drie lichten heeft een vaste richting en wordt geactiveerd op basis van hellingshoek van de motor (10⁰/20⁰/30⁰). De specificaties van het SE model voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende motorrijder. De ultieme mix van vermogen, comfort, functionaliteit en hightech technologie komt samen in de ze motor. De verwachting is dan ook dat de belangstelling van potentiele kopers zeer groot zal zijn. 
 
De 2018 Kawasaki Ninja H2 SX geniet een enorme belangstelling bij het publiek en is nu al een van de meest opzienbarende motoren voor 2018. Beide versies van dit model zullen voor het eerst in Nederland te zien zijn tijdens het Kawasaki News Event op 25 en 26 november in Soesterberg.