Nieuwsbrief

De Kawasaki Nieuwsbrief

5 november 2019 Kawasaki introduceert nieuwe Ninja 1000SX voor 2020

De nieuwe Ninja 1000SX is de vierde generatie van de grondlegger van het moderne Sport Touring segment. Naast alle motorische vernieuwingen en de dynamischere styling biedt de Ninja 1000SX voor 2020 meer comfort, cruise control, quickshifter, geïntegreerde rijmodi en een TFT display. Sport en Touring; de 2020 Ninja 1000SX is met recht een sportieve machine en reismotor in één.

Het uitzonderlijk soepele en krachtige 1.043cc 4-in-lijn blok met 111 Nm koppel is compleet vernieuwd en is uitgerust met elektronische gaskleppen voor een nog soepelere gasresponse. Het blok wordt verder ondersteund door moderne features zoals Elektronische Cruise Control, een standaard Quick Shifter, 4 Geïntegreerde rijmodi met een combinatie van KTRC- en Power Modes, Intelligent antiblokkersysteem en Kawasaki’s unieke Cornering Management functie.
 
Het sportieve stuurkarakter is kenmerkend voor de nieuwe Ninja 1000SX. Zijn perfecte handling wordt aangevuld door Bridgestone Battlax Hypersport S22 banden. Deze banden brengen de stuureigenschappen bij sportief rijden én naar een nieuw niveau en verbeteren de grip bij natte omstandigheden.
 
Voor 2020 maken de dubbele uitlaatdempers plaats voor een enkele sportieve demper resulterend in 2 kg gewichtsbesparing. De nieuwe uitstraling is sportiever en scherper dan zijn voorganger door tal van subtiele veranderingen in de styling die wordt geaccentueerd door de volledige LED-verlichting.
 
Voor nog meer gebruiksgemak kunnen rijders via Bluetooth verbinding maken met hun motorfiets met behulp van Kawasaki's Rideology app. De app geeft onder andere de resterende hoeveelheid brandstof, de afgelegde afstand en het onderhoudsschema weer. Het TFT-display zelf geeft ook notificaties weer wanneer er een telefoontje of e-mail is ontvangen door de gekoppelde smart phone.
 
Het bredere en dikkere (passagiers)zadel zorgt voor meer comfort en maakt langere uren in het zadel mogelijk. Dit wordt gecombineerd met een nieuw ontworpen windscherm dat in vier standen verstelbaar is. Met het oog op de touring capaciteiten van de Ninja 1000SX zijn er onder andere een mono-key koffer set, verwarmde handvatten en een USB aansluiting als accessoire verkrijgbaar. Zo wordt het rijden van lange afstanden op de nieuwe Ninja 1000SX nog aangenamer.
 
De Ninja 1000SX staat medio februari bij de Kawasaki dealer in de showroom in de kleuren:
  • Emerald Blazed Green / Metallic Carbon Gray / Metallic Graphite Gray
  • Pearl Blizzard White / Metallic Carbon Gray / Metallic Spark Black
  • Metallic Graphite Gray / Metallic Diablo Black
Sport of Tour, de nieuwe Ninja 1000SX is dynamischer en nóg gewilder voor het aankomende seizoen.

Modellen

Ninja 1000SX 2020
2020
Ninja 1000 SX
Model details