Nieuwsbrief

De Kawasaki Nieuwsbrief

2 september 2018 Meer power en exclusieve versie voor de nieuwe ZX-10R

De Kawasaki ZX-10R is al jaren toonaangevend in de super sportieve 1000cc klasse, zowel op straat als op het circuit. Nu krijgt Kawasaki’s superbike nog meer koppel en vermogen, terwijl er met de uiterst exclusieve ZX-10 RR een spraakmakend topmodel bijkomt.
Het topvermogen van het 2019 modellen van de ZX-10R en ZX-10R SE stijgt met 3pk naar 203pk, terwijl de vermogensafgifte is in het gehele toerenbereik voelbaar sterker geworden. Dat is geen kwestie van een beetje finetuning: de 1000cc krachtbron is daarvoor verregaand vernieuwd. Een nieuw type klepbediening, afkomstig uit de racerij, zorgt ervoor dat de motor nog gemakkelijker in de toeren klimt en nog hogere toerentallen kan draaien.

Voor wie 203 pk nog niet genoeg vindt, is het goed om te weten dat de nieuwe cilinderkoppen zijn voorbereid op de montage van racenokkenassen met een grotere kleplift, die de cilindervulling sterk verbeteren. Dat uit zich in een nog betere gasrespons en een nog indrukwekkendere acceleratie. Voor raceliefhebbers is er bovendien een volledig race-uitlaatsysteem beschikbaar, dat het vermogen nog eens een extra boost geeft.

De nieuwe ZX-10R en ZX-10R SE zijn herkenbaar aan een gemoderniseerd design en roodgelakte kleppendeksels, terwijl ze in 2019 tevens zijn uitgerust met Kawasaki’s in twee richtingen werkende KQS quickshifter. De SE onderscheidt zich bovendien door zijn adaptieve KECS-veersysteem, de gesmede Marchesini wielen en door de unieke, zelfherstellende laklaag, die kleine krasjes en slijtplekken zelf herstelt.

Gelimiteerde versie: ZX-10RR
Naast de vernieuwde ZX-10R en ZX-10R SE kunnen èchte superbike-liefhebbers komend jaar hun vingers aflikken bij de zeer speciale ZX-10RR, die het gamma komt versterken. Dit absolute topmodel beschikt onder meer over superlichte titanium drijfstangen van Pankl. Doordat deze drijfstangen samen 400 gram lichter zijn, kan de ZX-10RR krachtbron nog eens 600 tpm meer draaien. Daardoor brengt ze zelfs zonder Ram-Air al 204 pk aan de krukas.

Omdat de lagere massatraagheid ook effect heeft op duik- en liftneigingen van de motorfiets, zijn veer- en dempingskarakteristieken van de voorvork en achterschokdemper van de ZX-10RR hier op aangepast. Verder heeft deze single-seater superlichte, gesmede Marchesini wielen. Maar… er worden slechts 500 exemplaren van deze circuitgerichte superbike gemaakt, dus exclusiviteit is verzekerd!

De 2019 modellen van de ZX-10R staan vanaf november in de showroom van uw Kawasaki dealer!

Modellen

Ninja ZX-10R KRT Replica 2019
2019
Ninja ZX-10R KRT Replica
Model details
Ninja ZX-10R SE 2019
2019
Ninja ZX-10R SE
Model details
Ninja ZX-10RR 2019
2019
Ninja ZX-10RR
Model details